Gyakran ismételt kérdések

StartÜzlet felhasználó által leggyakrabban felmerülő kérdésekre történő válaszok olvashatóak az alábbiakban.

Kérdése van? Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

Saját domain név alatt is elérhetővé lehet tenni a StartÜzlettel készített webáruházat?

Igen. Már bejegyzett domain név esetén a domain név átregisztrációját, vagy átirányítást követően kérhető a webáruház domain névhez történő beállítása Ügyfélszolgálatunktól.

Ha még nem rendelkezik saját domain névvel, a domain név regisztrációhoz szükséges információkat az alábbi oldalon éri el. https://startuzlet.hu/cms/domain_nev_regisztracio_menete.html

Szeretnék előfizetni a StartÜzlet webáruház készítő rendszer csomagjára, mit kell tennem?

A regisztrált webáruház adminisztrációs felület Előfizetés menüpontjában kiválasztható, hogy mely előfizetéses csomagot szeretné igénybe venni. További részletek az előfizetés menetéről: https://startuzlet.hu/blog/elofizetes_megrendeles_menete_a_startuzlet_webaruhaz_keszito_rendszereben.html

Mi a különbség az egyes StartÜzlet webáruház csomagok között?

StatÜzlet webáruház csomagok között alapvető különbség a feltölthető termékek számában van. Már a StartÜzlet Alap csomag is tartalmazza az összes funkciót, melyet az ingyenes teszt időszak alatt akár ki is próbálhat.

Ingyenes kipróbáláshoz kattintson ide.

StartÜzlet csomagok megtekintéséhez kattintson ide.

Lehet nagyobb feltölthető termékszámot tartalmazó csomagra váltani?

Igen, lehet. Amennyiben nem elegendő a csomagban foglalt termékszám, bármikor lehet nagyobb csomagra váltani, kérjük jelezze ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén.

Amennyiben több mint 20 000 db feltölthető termékszámra van szüksége, kérje egyedi ajánlatunkat az info@startuzlet.hu e-mail címen.

SSL tanúsítvány beállítható?

Igen, az SSL tanúsítványt plusz díj nélkül biztosítjuk Előfizetőink részére.

Mekkora rendelkezésre állást biztosítanak?

StartÜzlet webáruház készítő rendszer 2009 óta stabilan üzemel, 99,9% feletti rendelkezésre állással, és több száz webáruház készült már a rendszerrel.

Új funkciókkal bővül a rendszer?

Igen! Rendszerünk automatikusan frissül új funkciókkal, szolgáltatásokkal. A frissítésekért nem kell fizetni, tartalmazza az előfizetési díj.

Kapok segítséget a beállítások elvégzéséhez?

Igen, telefonon és e-mailben egyaránt segítünk. További segítséget nyújtunk rendszerünk használatához írásos és videós segítségekkel.

Ügyfélszolgálati elérhetőségeink: https://startuzlet.hu/ugyfelszolgalat.html

Útmutató:https://utmutato.startuzlet.hu

Újdonságok, új funkció ismertetők:https://startuzlet.hu/blog

Videós segítségek:https://youtube.com/webaruhazkeszites

Egyedi webáruház igények megvalósíthatóak?

Igen. Egyedi igények felmerülése esetén, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Tömegesen, importálással feltölthetőek a termékek?

Igen, biztosított a tömeges termék feltöltés az Export / Import funkcióval.

Igény esetén külső rendszerekkel, akár automatikus termék és készlet szinkronizáció kialakítását is tudjuk biztosítani.

Automatikus termék szinkron kialakítási igény esetén, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@startuzlet.hu e-mail címen vagy a +36 30 535 2181-es telefonszámon.

Számlázó program van a rendszerben?

Az 123Számla.hu online számlázóval köthető össze a rendszerünk, melynek keretén belül közvetlenül az adminisztrációs felületen a rendelés adatlapról kiállítható a számla. A számlázó program használható a webáruháztól független tételek számlázására is. További összekötési lehetőség biztosított a NATURASOFT Készlet és Számla Professional programmal és a Tharanis Webshop ERP rendszerével. Eltérő számlázó összekötési igényét kérjük jelezze az info@startuzlet.hu e-mail címen.

Súly és értékhatár alapján meghatározható a webáruházból megrendelt termékek házhoz szállításának díja?

Igen! A StartÜzlet webáruház rendszerében külön súly, vagy értékhatár megadásával, de akár a súly és értékhatár függvényében is meghatározhatóak a szállítási költségek. Teljesen testre szabható, így a vásárlónak (megfelelően megadott szállítási módok esetén) nem kell külön a szállítási mód választásával bajlódnia, a webáruház a kosár tartalmának megfelelő szállítási módot jeleníti meg.

Milyen szállítási módokat lehet beállítani?

Korlátlan számú szállítási mód beállítható. A főbb átvételi pont választók a rendszer integrált részeként elérhetőek térképes átvételi pont választóval, mint például Pick Pack Pont, Posta Pont, GLS csomagpont vagy FOXPOST.

Rendelés exportok cimke nyomtatáshoz elérhető az alábbiakhoz:

 • GLS
 • Sprinter
 • Fámafutár
 • MPL
 • DPD

Igény esetén, a fentiektől eltérő exportot is ki tudjuk alakítani, kérjük jelezze a kialakítási igényt az info@startuzlet.hu e-mail címen.

Bankkártyás fizetési megoldást igénybe lehet venni a StartÜzlettel készített webáruházhoz?

Igen, a StartÜzlet rendszere több lehetőséget is biztosít a webáruház tulajdonosok számára bankkártyás fizetési lehetőség integrálására.

StartÜzlet webáruház készítő rendszer által támogatott fizetési megoldások:

 • K&H
 • B-Payment (Borgun)
 • Barion
 • Simple (OTP Mobil)
 • OTP
 • CIB
 • PayPal
 • UniCredit

Amennyiben a felsorolásban nem található az igénybe venni kívánt fizetési megoldás, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

A webáruház látogatóinak száma mérhető?

Igen, a StartÜzlet rendszerét könnyedén összekapcsolhatja Google Analytics rendszerével, így a látogatók számán túl akár kereskedelmi kimutatásokat kaphat webáruházáról.
Részletes ismertető a beállítás menetéről: https://startuzlet.hu/blog/statisztika_google_analytics_beallitas_es_alapok.html

Egyedi megjelenéssel is igénybe vehető a StartÜzlettel készített webáruház?

Igen, webáruházának megjelenésék kialakítását egyedi igények alapján is vállaljuk. Kérjük keresse Ügyfélszolgálatunkat.

A StartÜzlettel készített webáruház integrált megjelenései testreszabhatóak?

Igen, az adminisztrációs felületen keresztül több testreszabási lehetőség is rendelkezésre áll. Logó feltöltés, több fej és lábléc variáció, szín változatok. Megjelenés beállítással kapcsolatos információk: http://utmutato.startuzlet.hu/utmutato/megjelenes_valasztas.html

Megfelelő ismeretek esetén további Haladó beállítások is rendelkezésre állnak a megjelenés testreszabásához a megjelenés adatlapon.

Kérdésem van, mit kell tennem?

Ügyfélszolgálatunk bármilyen felmerülő kérdés esetén rendelkezésére áll elérhetőségeink valamelyikén.

Kontor Ádám

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2014.02.16. 18:51
Kedves Attila!

Felvettük Önnel a kapcsolatot e-mail-ben, természetesen segítünk az importálás elvégzésében.
Kovács Atilla
2014.02.16. 17:41
Üdv.

CSV file importtal szeretném a termékeimet feltölteni,de amikor beillesztem,azt írja ki,hogy nem megfelelő a formátum. Esetleg ha elküldöm önöknek feltöltik nekem? Vagy mi a teendő? Amúgy unas shopból importálnám..
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2013.01.02. 14:30
Kedves Balázs!

Rendszerünkben éves díjfizetési konstrukció biztosított. Igen, előre egy összegben fizetendő az éves díj.

A csomagajánlatokban megadott termékszámnál magasabb, egyedi konstrukciók esetén tudunk eltérő fizetési kondíciókat biztosítani.

http://startuzlet.hu/alapcsomagok.html
S. Balázs
2012.12.31. 02:06
Kedves StartÜzlet!

A kérdésem a fizetéssel kapcsolatban lenne. Tervezek indítani webshopot, de így látatlanban még nehéz előre megmondanom, hogyan fog menni, így afelől érdeklődnék, hogy van-e havi fizetési lehetőség? Csak éves díjat láttam, ezt egyszerre kell befizetni, vagy van lehetőség mondjuk havi díjra?

Köszönöm!
Kedves Csaba,

ha ilyen részletekig lebontja a szállítási módokat, akkor bizony végig kell ellenőrizni mindet.

Általánosítható javaslat, hogy a szállítási módokat minél egyszerűbben, saját maguk által könnyen ellenőrizhetően kell meghatározni. Nagyon sok esetben a webáruház tulajdonosok nem ellenőrzik és csak akkor szembesülnek az elszámolás tényével, amikor beérkezik a rendelés.

Nincs tervben kisebb csomag.

Domain: "Már bejegyzett domain név esetén a domain név átregisztrációját, vagy átirányítást követően kérhető a webáruház domain névhez történő beállítása Ügyfélszolgálatunktól."

Örülünk, hogy elégedett a szolgáltatásunkkal, várjuk Előfizetőink körében.
2011.02.24. 14:10
Köszönöm a gyors választ!
Igen, végül így oldottam meg, csak azt gondoltam van egyszerűbb megoldás annál, hogy picivel több, mint 50 tételt átírjak.

S lenne még két kérdésem:
Nagyon tetszik a webshopok saját igényre szabhatósága, tényleg minden igényt kielégítő tág beállítási lehetősége, egyszerűen, gyorsan használható admin felülete, ezért tesztelés után szeretnék előfizetőjük lenni.

Tervben van-e, egy pár száz termékes előfizetési csomag? Első lépésben a 2 000 darabot kicsit sokallom.

Valamint érdeklődnék milyen módja van már saját domain-el rendelkezőknek saját (al)domain alatt megjelenítettni áruházukat?
Kedves Csaba,

a bruttó árak nettó értékét kell meghatároznia és ez alapján elvégezni az intervallumok és díjak meghatározását.

Amennyiben küld egy konkrét példát e-mail-ben, szívesen segítünk.
2011.02.23. 15:49
Tisztelt Startüzlet.hu!

Szállítási módok felvitele közben olyan problémába ütköztem, hogy ár intervallum megadásakor a termék nettó ára alapján kalkulál az oldal.
Értékbiztosítást, utánvételt viszont az árú bruttó értékére számolunk, s ez alapján változik a házhoz szállítás tarifája is.
Esetleg én bénázok, hogy nem találok erre beállítási lehetőséget?
Kedves Tünde,

egy webáruházhoz, csak egy alapértelmezett domain rendelhető.
Amennyiben Ön a további domain neveket ráirányítja az alapértelmezett domain névre, úgy a látogatók ha begépelik az adott domaint a böngésző címsorába el fogják érni az webáruházát. Ezt a beállítást a domain név üzemeltetőjétől kell kérvényeznie.

Valódi haszna azonban ennek a megoldásnak nincsen, hiszen nem kerül külön beindexelésre a keresők által a további ráirányított domain nevek egyike sem.

Ha több domain néven keresztűl szeretne látogatókat (illetve keresőkben történő eredményeket) elérni, akkor célszerű ezekre a különálló domain nevekre 1-1 úgynevezett landoló oldalt készíteni.
2011.02.18. 11:13
Tisztelt Startüzlet!
Szeretném megkérdezni, hogy egy működő weboldalhoz(áruházhoz) lehet-e több domain nevet társítani? Köszönöm szépen!
T.Kovács Tünde
Kedves Agy,

Beállítások > Törzsadatok > Valuták. Az adott valuta adatlapon beállítható, hogy milyen formában történjen az ár kijelzése.
agy
2010.12.11. 18:08
Hello,
Nettó árat és bruttó árat is szeretnék feltünteni. Ezt hol lehet beállítani?
Köszi
Ákos
2010.12.06. 18:17
Elnézést nem volt teljesen érthető a kérdésem.

Én az előzőekben a fordító által nyújtotta lehetőségekre gondoltam.
Ha létrehozok egy új nyelvet pl. Angol. Amikor beírom a felsorolt szövegek angol megfelelőjét akkor a menük nem találhatók a felsorolásban.

Szóval arra vonatkozott volna a kérdésem, hogy ha a nyelvválasztót beépítem és Magyarról ott átváltok Angol nyelvre akkor, hol lehet beállítani hogy a menü feliratokat is lefordítsa az adott nyelvre.

Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Ákos,

Beállítások > Fejléc menüpontban a menüpontok elnevezése tetszőlegesen megadható. (lábléc menüpontoknál szintén)
2010.12.06. 15:59
Azután szeretnék érdeklődni, hogy a menük nyelvét is meg lehet változtatni, vagy csak a honlapon szereplő cikkek nyelvét tudom változtatni a menüpontok pedig mindig magyarok lesznek?
Kedves Tünde!

Igen, lehetséges nagyobb csomagra váltani később is, ilyenkor a csomagok közti különbözetet kell kifizetni.
T. Kovács Tünde
2010.11.17. 15:34
Tisztelt Startüzlet!
Terveim között szerepel egy webáruház létrehozása, de jelenleg még nem tudom konkretizálni a termékeim számát. Szeretném megkérdezni, hogy a haladó csomag megvásárlása után, menet közben van-e lehetőségem nagyobb csomagra váltani? Ilyenkor a csomagok közötti különbözetet kell kifizetnem?
Válaszát előre is köszönöm!
T.Kovács Tünde
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2010.07.14. 10:00
Fujiweb:
E-mail-ben küldtünk választ.
2010.07.13. 11:35
A megrendelés státusa beállítással kapcsolatos a kérdésem. Amikor a megrendelő személyes átvételt kér és raktáron van az áru, küldünk egy levelet, hogy "szállítás alatt" és a megjegyzésbe kerül, hogy hol veheti át stb. Több észrevétel érkezett a megrendelőktől, hogy nem értik ezt a "szállítás alatt" üzenetet. (Más értesítési módot nem lehet választani.) Ha futárral kerül szállításra a megrendelés, akkor ez teljesen OK. Tehát: a személyes átvétel lehetőségére kellene valami "beépített" státus szöveg, pl.: megrendelése átvehető, vagy valami hasonló. Nem tudom, hogy mások tapasztaltak-e ilyesmit. Vélemény? Ötlet?
Kedves Alpár!

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk pontosabb információkra van szükségünk. Kérjük Ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írja meg, hogy mely domain néven érhető el az áruháza, illetve azt, hogy melyik kép nem jelenik meg.
Solti Alpár
2010.03.31. 23:28
A jobb- és baloldali blokkba nem jelennek meg a képtárból kiválasztott képek. Mit hibázhatok el?
Kedves Érdeklődő!

Ha egy termék státuszának a "Mindig megjelenik" státuszt választja, akkor "Ha elfogy a raktárkészlet megjelenik, és rendelhető nincs raktáron jelzéssel".

Tehát válassza ezt az opciót, raktárkészlet mennyiségnek írjon be 0-át, és akkor a vásárlóknak jelezve lesz, hogy csak előrendelés.

Azt, hogy Ön pontosan milyen előjegyzési lehetőséget szeretne megvalósítani, kérjük ismertesse velünk Ügyfélszolgálatunkon (ugyfelszolgalat "kukac" startuzlet.hu)
Érdeklődő
2010.03.23. 10:07
Tisztelt Startüzlet.hu
Termékekre vonatkozó előjegyzési lehetőség van a rendszerben?
Kedves Zoltán!

Nem értjük, mi alapján tette fel kérdését, ez a bejegyzés egyrészt nem is keresőoptimalizálásról szól, másrészt senki nem vállal garanciát, hogy x ideig az első találati oldalon szerepelhet a Googleben, a folyamatosan változó piac miatt ez lehetetlen, ha az organikus találati listáról beszélünk.

Tehát egyszerűsítve a válasz: nem vállalunk garanciát, ha organikus találati listáról van szó. De a keresőoptimalizálás ott kezdődik, hogy melyik keresési kifejezésekre szeretne elérni előkelő helyezéseket. Ha ez már egyértelmű, akkor utána lehet helyes kérdést feltenni, hogy egy adott kifejezésnél mire lehet számítani.
Kiss Zoltán
2010.03.02. 07:59
Meddig garantálják a google első oldalt?
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2010.01.31. 18:00
Regisztráció törléséhez e-mail-ben küldje el törölni kívánt áruház adminisztrációs felületre történő belépéshez használt adatokat.
2010.01.31. 17:47
Hogyan kell törölni a regisztrációmat és a webáruházamat?

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben