Változás az akciós árak használatában

StartÜzlet fejlesztések, 2013. 01. 07.

Módosítás történt az akciós árak megjelenítésében. Mostantól nem kötelező az akció időtartamának megadása ha egy terméknél akciós ár kerül beállításra.

Fontos, hogy abban az esetben ha korábban rögzített egy termékhez akciós árat de az időtartam nem került megadásra, most a rendszer meg fogja jeleníteni az ott rögzített akciós termékárat a publikus felületen!

Ha korábban beállított időintervallum már lejárt az akciós ár nem kerül megjelenítésre. Az export/import funkcióval történő akciós ár korrigálás esetén az akciós nettó és akciós bruttó árakhoz "0" kerüljön megadásra, ne üres mezőket használjon.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2013.01.11. 14:21
Kedves Adrien!

A törvény egész pontosan az alábbiak szerint rendelkezik az akciós ár megjelenítését - akció kihirdetésére vonatkozóan (részlet a jogszabályból):

"7/B. § Különleges ajánlatra - ideértve a különleges árajánlatot is - vonatkozó reklámot akkor lehet közzétenni, ha az egyértelműen és közérthetően jelzi, hogy a különleges ajánlat mely árura, mely időponttól és mely időpontig érvényes, vagy azt, hogy az ajánlat csak a jelzett időponttól az áru rendelkezésre állásáig érvényes."

Igen, a dátum módosítással is működik az akciós ár megadás az időzítés és a hátralévő idő kijelzésének lehetősége miatt is (http://startuzlet.hu/blog/uj_webaruhaz_funkciok.html).

A változtatás hatására akkor is megjeleníti a rendszer az akciós árat ha nem volt korábban megadva hozzá időintervallum. Korábban dátum megadás nélkül nem jelent meg az akciós ár.

Örülünk, hogy tetszik az export/import funkció (kezdetektől rendelkezésre áll) :-)
2013.01.09. 20:47
Kedves Ádám és Zoltán,
ködösen emlékszem valamiféle törvényi előírásra, mely kötelezővé tette az akció időtartamának megjelenítését. Ez megváltozott vagy csak a hirdetésekre érvényes?
Valóban könnyen kb. 2 perces munkával rendbe lehetett tenni az akciós árakat az eport/import funkcióval - pedig nálunk is sok volt! (ebből aztán rá is jöttem, hogy nagyon szőke vagyok, amiért eddig nem így áraztam :) - pedig nagy excel fan vagyok).
Lehet, hogy én értettem félre valamit, de nekem működik az eddigi módon is az akciós ár. Megmaradtak az eddig használt (időkódolt) akciós áraim, semmit nem kellett újra számolni, csak az idő intervallumot állítom be újra, ahogy eddig. Nekem speciel ez a megfelelőbb mód, de úgy látom tudom továbbra is használni...
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2013.01.09. 15:56
Kedves Andrea!

Az akciós árakkal kapcsolatban ez az igény (az új működésre gondolok) merült fel, jogosan, ezért alakítottuk át így a rendszert.

Javaslom, hogy egy különálló csoport árként rögzítsék a kívánt összegeket, így mindig könnyen megtalálják a használni kívánt akciós árat. Így ha akciózni szeretne, ebből a csoport árból könnyedén átmásolhatja az akciós árat, nem kell semmit keresni, újraszámolni.
Herskovits Andrea
2013.01.09. 14:28
Kedves Ádám,

ezt a funkciót nem lehetne a korábbira visszaállítani? Vagy -ha már így alakult, egy előzetes tájékoztatásnak mi is örültünk volna... Nagyon megnehezítettétek így az életünket. Így sokkal körülményesebb a teljes árra állított termékeket újra akciózni - minden alkalommal újra be kell árazzuk a terméket, míg eddig elég volt az időkorlátot állítgatni.
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2013.01.08. 13:07
Kedves Gyula!

A többségi igény alapján alakítottuk át így az akciós árakat. Az export/import funkcióval 1 perc alatt elvégezhető az esetleges tévesen rögzített akciós árak nullázása, ha bárkinek segítségre van szüksége, ügyfélszolgálatunk örömmel segít.
2013.01.08. 12:58
AKCIÓS árak!! T cím! Most sikerült befejeznem annak a közel 350 tételnek a visszaárazását,melyet valaha akcióztunk ,mivel az áruházunk ennyi tételnél jelentett időkorlát nélküli - akciót. Nagyon kérem,ha lehet az ilyen ötletlés előtt tájékoztassák a felhasználókat. 4 olyan rendelésem is érkezett e-mailben amiben az akciós árakra hivatkoztak. A további együttműködés reményében Üdvözli Németh Gyula

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben