Új, XLS export/import lehetőség

Saját webáruház nyitás, 2014. 08. 26.

A korábbi csv export/import mellett elérhetővé vállt az XLS formátumú export/import, mely új lehetőséget biztosít a tömeges adat módosításban, termék feltöltésben és adat szinkronizációban.

Nem kötelező az összes mező használata

Az egyes mező nevek egyezése továbbra is szükséges, azonban az XLS import esetén nem kell tartalmaznia az XLS-nek az összes mezőt.

Az fájlnak csak azon mezőket kell tartalmaznia (és a hozzá tartozó adatokat) amelyekben módosításokat szeretnénk elvégezni.

Például ha Ön csak a termék árát szeretné módosítani, és cikkszám alapján be tudja azonosítani a termékét, akkor az XLS-nek elegendő tartalmaznia a Cikkszam, BruttoAr és SzamlaAfa oszlopokat.

Nem kötelező a nettó és bruttó ár összhangja

Elegendő a nettó vagy bruttó ár megadása, nem kell két tizedesjegyre pontosan (összhangba) megadni a nettó és bruttó értéket. Megadható a BruttoAr, illetve a SzamlaAfa, ez alapján a rendszer kiszámolja a nettó árat.

Egyeztetés

4 egyeztetési lehetőséget biztosít az XLS import.

- Automatikus egyeztetés

A rendszer automatikusan probál egyeztetést keresni és ez alapján elvégezni a módosításokat.

- Egyeztetés termékazonosító alapján

Termékazonosítóval a már rögzített termékek rendelkeznek. A termékazonosítót automatikusan a rendszer adja terméknek.

- Egyeztetés cikkszám alapján

Csak abban az esetban alkalmazza, ha a már rögzített termékek rendelkeznek cikkszámmal.

- Egyeztetés név alapján

A termék neve alapján keresi a rendszer az egyezést.

Raktárkészlet

A RaktarKeszlet mezőben megadott értéket kétféle módon veheti figyelembe a rendszer.

- Korrekció

Ebben az esetben a rendszerben rögzített készletszámot fogja korrigálni a rendszer az XLS-ben megadott értékre. Tehát ha Önnek az importálás megelőzően 10 db volt az adott termékből, az XLS-be pedig 15 db-ot ad meg, akkor készlet korrekció fog történni 15 db-ra.

- Bevételezés

A RaktarKeszlet mezőben megadott db szám hozzáadódik a készlethez, termék bevételezés történik.

Import módja

Nagyon fontos, hogy az import módját megfelelően válassza ki annak függvényében, hogy milyen módosítást kíván elvégezni.

- Normál import

Normál import esetén, az XLS-ben található adatok kerülnek importálásra.

Korábban már rögzített termék adataiban a módosításokat végzi el a rendszer, új sorok esetén pedig a megadott adatokkal rögzíti mint új termék.

- Szinkronizálás

A szinkron funkciót nagyon, nagyon óvatosan kell használni, könnyen bele lehet futni egy teljes adatbázis törlésbe, mivel minden hibás sort figyelmen kívül
hagy a rendszer, így olyan, mintha nem is lett volna benne az xls-ben (ami pedig nincs benne, szinkron esetén törli a rendszer az áruházból).

Szinkronizálás esetén, ami nem szerepel az xls-ben, de a webáruházban igen, azok törölve lesznek a rendszerből (csak azok maradnak, amit a feltöltött xls fájl tartalmaz, tehát, ha feltölt egy üres fájlt, akkor törli az összes terméket!).

Szinkronizálás előtt javasolt mindig normál xls importot végezni, majd megnézni az importálás naplóját (a listában van egy oszlop, onnan érhető el már feldolgozás közben is a napló). Ha nincs hibás sor, és a módosítások száma is egyezik az áruházban megtartani kívánt termékek számával, utána javasolt csak szinkron műveletként újra feltölteni ugyan azt a fájlt.

Egyéb

Csak meglévő termék módosítása, új terméket ne vigyen fel jelölő négyzet bejelölésével, a rendszer csak azon termékhez tartozó adatokat fogja feldolgozni amely már rögzítve van az áruházban.

A funkció az adminisztrációs felület Egyéb > Export/import menüpontjában érhető el.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

Örülök, úgy látom ez jó lesz nekünk! :)

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben