Új! Értékesítsen ajándékutalványt vásárlóinak

StartÜzlet fejlesztések, 2019. 12. 10.

Az ajándékutalvány kiegészítő használatával könnyedén értékesíthet ajándékutalványt/virtuális ajándékkártyát vásárlóinak. Az utalványok a rendelési folyamatban egyszerűen használhatóak fizetési módként az automatikusan generált utalvány szám és PIN kód megadásával. Az utalványok aktuális egyenlege átláthatóan követhető a webáruház adminisztrátorai és az utalvány tulajdonosa által is. A bejegyzésből megismerheti a kiegészítő pontos működését.

Az ajándékutalvány kiegészítő működése a webáruház vásárlók szemszögéből

Utalvány vásárlás folyamata

A tájékoztatás és az utalványokkal kapcsolatos funkciók eléréséhez egy aloldal érhető el minden webáruházban, ahol a kiegészítő aktív (aruhazdomain.vegzodes/ajandek címen).

TIPP: Javasolt hivatkozást elhelyezni erre az oldalra a fejlécben, láblécben vagy oldalsó dobozban, de akár első főkategóriának is rögzíthető, majd a "Linkelés" mező segítségével átirányítható a kategória a megfelelő oldalra.

Az "Ajándékutalvány vásárlás" gombra kattintva érhető el a megrendelőlap.

Adminisztrátor általi aktiválás után a vásárló emailen kapja meg összesítve az utalvány adatait. Az utalvány számát és PIN kódját a rendszer automatikusan generálja.

Az email mellékleteként egy automatikusan generált, vonalkóddal ellátott PDF fájl is küldésre kerül.

Utalvány beváltás folyamata

A fizetési módok első elemeként megjelenik az utalvánnyal fizetés lehetősége.

Az utalvány száma és PIN kódja is szükséges a beváltáshoz.

Aktív utalvány és megfelelő PIN kód megadása esetén a vásárló láthatja az aktuális egyenlegét, és eldöntheti, hogy mekkora összeget kíván felhasználni.

Az érvényesítés gombra kattintás után a rendszer levonja a megadott összeget. Ha az utalvány, vagy a megadott összeg nem fedezi a rendelés teljes értékét, akkor a fennmaradó összeg fizetésére fizetési módot kell választania a vásárlónak.

Utalvány aktuális egyenlege

Az utalványok egyenlegét bármikor ellenőrizhetik a vásárlók az Ajándékutalvány aloldalon (/ajandek) az Egyenleglekérdezés gombra kattintva.

Az egyenleglekérdezéshez a beváltáshoz hasonlóan szükség van a PIN kód megadására is.

Az ajándékutalvány kiegészítő működése a webáruház adminisztrátorok szemszögéből

Kiegészítő aktiválás és beállítások

A Kiegészítők főmenüpontra, vagy a Kiegészítők > Kiegészítők listája almenüpontra kattintva láthatja a kiegészítők listáját. Az Ajándékutalvány kiegészítőnél kattintson az aktiválás gombra.

Aktivált kiegészítő esetén láthatja a kiegészítőhöz tartozó gombokat. Kattintson a Beállítások gombra az utalványokkal kapcsolatos beállítások megtekintéséhez.

Javasolt az utalvány beállítások átnézése és megfelelő beállítása (minimum összeg, maximum összeg, érvényességi idő, tájékoztató szöveg, vásárlási és beváltási feltételek).

Utalvány rendelés állapota

Ha egy vásárló ajándékutalványt rendel, akkor a rendeléskezelőben a többi rendeléshez hasonlóan látható a rendelés listában és megtekinthető az adatlapja. Az utalvány rendelések adatlapján az állapot szekció eltér a normál rendelésektől, itt láthatja a generált utalvány számot, elérheti az utalvány adatlapját, valamint aktív állapotra állítással beválthatóvá teheti az utalványt.

FONTOS! Csak akkor állítsa aktív állapotúra az utalványt, ha már kifizette a vásárló az utalvány értékét.

Utalvánnyal fizetett rendelés

Utalvány beváltást alkalmazott rendelések adatlapján a Szállítási/Fizetési mód szekcióban látható az utalvány száma és a levont összeg.

Utalványok listázása

Az összes utalvány listázható a Kiegészítők > Ajándékutalványok menüpontra kattintva.

A listában az Adatlap gombra kattintva megtekintheti az utalvány részletes adatait.

A Napló fülre kattintva láthatja az utalvánnyal kapcsolatos eseményeket, könnyen átlátható, hogy ki rendelte, melyik adminisztrátor aktiválta, vagy mikor, mekkora összeg lett felhasználva az utalványból.

Törölt rendelés esetén a beváltott összeg jóváíródik, így ismét használható vásárláshoz. A naplóban ezeket "Visszatérítés" esemény típusként láthatja.

A funkció mindegyik StartÜzlet webáruház csomag részeként elérhető.

Kérdés esetén állunk rendelkezésére e-mailen (info@startuzlet.hu) vagy a 06 30 535 2181-es telefonszámon.

Kontor Ádám

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben