Tárhely szolgáltatói adatok megjelenítése

Saját webáruház nyitás, 2014. 10. 08.

A 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló törvény előírja, hogy a weboldal / webáruház tulajdonosa megjelenítse az alábbi adatokat:

A szolgáltató köteles elektronikus úton közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon legalább a következő adatokat közzétenni:
a) a szolgáltató nevét,
b) a szolgáltató székhelyét, telephelyét, ennek hiányában lakcímét,
c) a szolgáltató elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét,
d) ha a szolgáltató létrejöttét vagy tevékenysége gyakorlásának megkezdését jogszabály nyilvántartásba való bejegyzéshez köti, a szolgáltatót a nyilvántartásba bejegyző bíróság vagy hatóság megnevezését, és a szolgáltató nyilvántartásba vételi számát,
e) ha a szolgáltató tevékenységének gyakorlása jogszabály alapján engedélyköteles, ezt a tényt az engedélyező hatóság megnevezésével és elérhetőségi adataival, valamint az engedély számával együtt,
f) ha a szolgáltató az általános forgalmi adó alanya, a szolgáltató adószámát,
g) a szabályozott szakmák gyakorlásának körében:
ga) annak a szakmai érdek-képviseleti szervnek (kamarának) a megnevezését, amelynek a szolgáltató akár kötelező előírás alapján, akár önkéntesen tagja;
gb) a természetes személy szolgáltató szakképzettségének, illetve szakmai, tudományos fokozatának, valamint annak a tagállamnak a megjelölését, ahol ezt a szakképzettséget, illetve fokozatot megszerezte;
gc) hivatkozást a szabályozott szakma gyakorlásának a szolgáltató letelepedési helye szerinti államban alkalmazandó szakmai szabályaira, és az azokhoz való hozzáférés módjára,
h)31 a szolgáltató részére a tárhelyet biztosító, a 2. § l) pont lc) alpontjában meghatározott szolgáltató székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.

A törvény weboldal/webáruház tulajdonos részére azt írja elő, hogy a részére tárhelyet szolgáltató cég székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét.

Nagyon fontos, hogy a törvény nem írja elő a tárhely szolgáltató telefonszámának megjelenítését.

Miért emeljük ki a telefonszámot? Napi rendszerességgel kapunk telefonos megkereséséket vásárlók részéről, melyeken megjelenítették a StartÜzlet ügyfélszolgáltati telefonszámát. Érdeklődnek termékek, csomagok után.

Sajnos ezekben mi nem tudunk segíteni azÖn vásárlóinak.

Kérjük ne jelenítse meg telefonszámunkat webáruháza oldalain. A tárhely szolgáltatói adatokat ne a rendelési feltételek dokumentum elején vagy végén jelenítse meg, mert a vásárló ezen részeken rögtön "kiszúrják".

Ha tudunk, segítünk az Ön elérhetőségeinek megadásában az érdeklődőnek, de van hogy a vásárló azt sem tudja milyen webáruházban írta fel a számot.

A másik nagyon fontos, ami egyben lehagoló az az, hogy a vásárló arról panaszkodik, hogy ugyan látja, hogy mi a tárhely szolgáltatók vagyunk de már 4-5 napja nem tudja telefonon elérni azt az üzletet, ahonnan rendelt és teljesen tanácstalan. Megrendelte a csomagot, de nem kap visszajelzést. Mit tegyen?!

Javasoljuk, hogy kiemelten ügyeljen a telefonos elérhetőségre, illetve minden olyan tényezőre, amelyekkel növelni tudja a bizalmat a vásárlóban.

StartÜzlet webáruház készítő rendszer használata esetén megadandó tárhely szolgáltatói adatok: KontorNET Bt. 9081 Győrújbarát, Fő u. 45. info"kukac"startuzlet.hu

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

SzG
2014.10.15. 15:40
A túlszabályozás iskolapéldája. Az ügyfélnek nincs szüksége erre az adatra, nem is tudja mihez kezdjen vele, ha valamihez mégis akkor tévesen használja. Az üzemeltetőnek csak nyűg ha más elérhetőségein keresik, a tárhely szolgáltatónak szintén nyűg ha mást keresnek rajta, a hatóságnak meg nincs szüksége erre, mert saját forrásból kideríti hol van a tárhely. Hitelesebb mint egy kiírás a weboldalon :)

Természetesen ettől függetlenül feltüntettük, de én már az elején odaírtam, hogy a tárhely szolgáltató az informatikai hátteret biztosítja, termékekkel, rendelésekkel kapcsolatban ne keressék.
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2014.10.09. 13:06
Egy esetleges ellenőrzéskor felmerülő problémák elkerülésének érdekében célszerű ezt a pár információt megjeleníteni, így biztosan nem tudnak belekötni. Fontos, hogy a mi telefonszámunk nékül és ne a rendelési feltételek dokumentum elejére, vagy végére kerüljön.
2014.10.08. 21:01
A tárhelyszolgáltató eléréséhez nem elég az áruház publikus felület alján megjelenő sor" Webáruház készítés a StartÜzlettel"?

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben