StartÜzlet megújulás

StartÜzlet fejlesztések, 2012. 06. 18.

A StartÜzlet fejlesztése folyamatos, kisebb-nagyobb változtatások bejelentések nélkül is történtek, a mindenki számára hasznos fejlesztésekről pedig igyekeztünk mindig beszámolni.

Most azonban eljött az idő egy nagyobb változás bevezetésére, melynek következménye lesz az is, hogy a jövőben a fejlesztések sokkal gyorsabb ütemben fognak zajlani, ráadásul sokkal áttekinthetőbben a webáruház tulajdonosok számára.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk az első ütemben, 2012. júliusban bevezetésre kerülő változtatásokat és újdonságokat.

Kezelőfelület teljes megújulása

A StartÜzlet adminisztrációs felülete teljesen megújul, az elmúlt évek tapasztalatai alapján létrehoztunk egy sokkal egyszerűbben és gyorsabban kezelhető felületet. Minden felületi elem megváltozott, most csak a legfontosabb változtatásokat ismertetjük.

Új főmenü

A megújult főmenü mellőzi a felesleges elemeket, az új rekordok rögzítésére nincs különálló menüpont, helyette egy + jelű ikon segítségével lehet közvetlenül adott fajtájú rekordot rögzíteni.

A menüpontok tagolása is változik, nehézkes 2-3 mélységű menüpontok (al-al menüpontok) helyett hasábokba rendezett lejövő menüből kezelhető a webáruház. A menüpontok magassága pedig lehetővé teszi azt, hogy érintőkijelzős eszközökről (pl.: táblagépek) is könnyedén használható legyen.

Tartalomszerkesztés során gyakran kell az egeret különböző helyekre mozgatni (például egyik fülről a másikra váltás egy tartalom átmásolása miatt), ilyenkor gyakran akarva akaratlanul legördült a főmenü. Ez most megváltozik, csak a főmenüpontra kattintás után láthatóak a további menüpontok.

Fejléc kereső

Elhelyeztünk egy kereső mezőt, mely mindig elérhető az adminisztrációs felület felső részéből. Ez a kereső minden elemben keres, a találatokat pedig azonnali legördülő listában meg is mutatja, így például bárhol is van az admin felületen belül, azonnal megtekinthet egy rendelés adatlapot. Egy életszerű példa a hasznosságra: telefonon hívja egy vásárló, a rendelése helyzetéről érdeklődik, Ön pedig csak beírja ebbe a felső keresőbe a nevét vagy e-mail címét, vagy a rendelés azonosítóját, a kereső pedig azonnal elérhetővé teszi az adott vásárló rendelését vagy rendeléseit).

Termékcsoport menü

A fejlécből most már elérhető egy termékcsoport legördülő menü, melynek segítségével bárhol is legyen az admin felületen belül, a termékcsoportosításból kiindulva vihet fel új terméket, vagy listázhat adott termékcsoportból termékeket.

Opciók helyett fülek

Az adatlapok (pl.: termék adatlap) eddig opciókra voltak tagolva, melyek megnyitása az opció nevére kattintva, vagy az oldalsó sávban megjelenő opciók dobozból volt lehetséges. Ehelyett felső füleket helyeztünk el minden adatlapra.

Új termék képkezelés

A termék adatlapról közvetlenül lehet tömegesen képeket feltölteni és kezelni, nem szükséges külön galériát létrehozni, vagy termék lista nézetből a további képek oszlopot használni.

A termékek vízjelezése is lehetővé vált, a beállításokban feltöltött kép (akár áttetsző png) minden nagyítható termékképre automatikusan rákerül.

Új rendelésmenedzsment

A rendelésmenedzsment teljes újratervezésével végre sokkal könnyebben használható a legfontosabb része a rendszernek.

Rendelések teljes módosíthatósága

Mostantól egy rendelés (mindaddig, amíg számla nem készül belőle) minden eleme módosítható. Átírható a név, a telefonszám, új tételek rögzíthetőek/módosíthatóak, vagy akár megváltoztathatja a vásárló által kiválasztott szállítási módot, ténylegesen bármilyen adat megváltoztatható.

Az új felületnek köszönhetően sokkal jobban böngészhetőek és áttekinthetőek a rendelések.

Telefonos, vagy más forrásból érkező rendelések

Az admin felületről most már rögzíthető új rendelés, ez például a telefonon keresztül történő rendelések esetén hasznos.

Ezek tehát a júliusban megvalósuló változások legfontosabb részei.

A későbbi fejlesztésekről

Augusztusban még sok más, folyamatban lévő fejlesztés lesz bevezetve, ilyen például az integrált Pick Pack Pont átvevőhely választó, vagy a teljesen átdolgozott termék kérdés/vélemény/értékelés rendszer. De ezeket és a további fejlesztéseket minden előfizetőnk könnyedén tudja majd követni az előzőekben ismertetett belső fejlesztési ajánlós/szavazós felületről.

Kontor Ádám

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2012.08.15. 08:43
Kedves eLectro,

sajnos valóban csúszásban van a tervezett időponthoz képest az átállás, de folyamat már elkezdődött (adminisztrációs felület belépő oldalán látható) rövidesen elérhetővé válnak az újdonságok.
Érdekünk a megújított felület és funkciók mielőbbi biztosítása, melyek rövidesen használatba vehetőek lesznek.
2012.08.15. 06:21
Örülök a változtatásoknak, különösen a kép feltöltés egyszerűsítésének és a vízjelezésnek, remélem minél hamarabb használhatjuk is ezeket a funkciókat.
Örülnék viszont annak is, ha a termék almenüben lehetne szűkíteni készleten lévőkre, módosításnál nehézkes a keresés. Van erre lehetőség?

Köszönettel:
Demeter Gábor
PCD Computer Kft.
eLectro
2012.08.14. 20:18
"Szeptemberig 25 új megjelenés lesz elérhető."

Jól számolok? Addig még egy bő fél hónap? Vagy ott is lesz hónapon túli csúszás?
2012.08.09. 17:02
Lehetne még több legördülő menü mint a gyártó és átnevezhető is.. gondolom más webáruház is örülne neki...

Üdv:
Werbovszky Béla
2012.08.03. 06:12
Jók a fejlesztések. Nekünk még a termékeink végett a rendelési darabszámnál a nem egész számú rendelés kivitelezése lenne szükséges, hogy egy anyagból 1,5m is rendelhető legyen, ne csak egész méter.
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2012.07.30. 13:23
Az átállás folyamatban van.
2012.07.27. 09:02
Az itt felsorolt újítások mikortól fognak élni?
SaleCenter
2012.07.11. 10:46
Ez nagyon jó hír. Sokat számít egy modern megjelenés a webáruháznak.
Örülnék a vízjelezés lehetőségének is, mert sajnos sok a kép lopás. Illetve ha automatikusan meg lehetne jeleníteni különböző megosztásokat (pl. Facebook), nem kellene minden termék esetében nekem bemásolgatni a html kódokat.
Már várom az újdonságokat!
2012.06.25. 12:58
Nagyszerű! Nekünk az egyedi termékre (nem összes termékre) adható kupon (százalékos/összeg) a legégetőbb hiányosság, e nélkül nem tudunk dolgozni...
2012.06.21. 15:14
Nagyon hasznosak az új fejlesztések.

Várom azt is, hogy payU -n keresztül hitelkártyával tudjanak a vásárlók fizetni, ugyanis az eladóknak sokkal kevesebb a költsége, mint a PayPal -on keresztüli kártyás fizettetés.

Jó munkát, Üdv: Péter
2012.06.20. 19:27
2 szavazatunk is lesz az API-n keresztül történő adat átadás-fogadásra:)
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2012.06.20. 11:07
Szeptemberig 25 új megjelenés lesz elérhető.
2012.06.20. 09:27
Jó, hogy a rendeléseket tudjuk módosítani, eddig új számlát kellett írni, ha változás történt.
Mi örülnénk egy pár új, modernebb megjelenési formának.
Köszi.
Dejóó, végre! Nálam a rendelések módosíthatósága volt a legégetőbb, nagyon örülünk neki :] Kíváncsian várom a belső, fejlesztésekkel foglalkozó rendszert. Kellemes napot!
Szuper! Van itt néhány nagyon várt fejlesztés!

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben