Nem lehet feladni csomagot az XPS futárszolgálatnál

StartÜzlet beszélgető, 2012. 08. 23.

Hétfői naptól nem lehetett csomagokat feladni kézbesítésre az egyik legnagyobb hazai futárszolgálatnál.

Nem hivatalos információk szerint a cég számos partnerének tartozik utánvét összeg visszatérítésével, továbbá munkatársaik sem kapták meg a fizetésüket. Az XPS 2008 decemberében jött létre és országos lefedettséggel vállalt kézbesítést írja a hvg.hu. A teljes cikk a http://hvg.hu/gazdasag/20120821_Egy_futarceggel_kevesebb oldalon tekinthető meg.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

2012.08.30. 20:07
Kedves Greg!

Szóval úgy gondolod, hogy én egy igénytelen szolgáltatásra mondtam, hogy megfelelő? Áruld már el nekem, hogy mi volt velük a probléma? Nem az utánvételes problémákra gondolok, hanem úgy egyébként, magával a futárszolgáltatással? Mivel keresztszemes webáruházam (bár egyszemélyes, s nem is főfoglalkozásban mert könyvelőirodám van) igencsak top 3-ban van az ország ilyen jellegű boltjai közöttl, s prémium, csúcskategóriás termékeinkkel várjuk a vásárlókat gondolhatod, hogy minden téren a minőségre törekszem. Kicsit bánjunk már csínyán a másik ember (bolt) igénytelennek titulálásával. Köszi!
Mi a G4S-hez mentünk át. :) Ugyanolyan áron sikerült leszerződni. :D
Greg
2012.08.29. 14:17
Mi is szerződésben álltunk velük, évekkel ezelőtt. Igényesség már akkor se volt, olcsóság igen, de nekünk már akkor nem felelt meg a színvonal, így váltottunk. Így utólag azt mondom szerencsére. Bizony kemény gondokat tud okozni, ha nem fizeti ki az utánvételt a futárszolgálat. Főleg azért, mert az utánvételi összeghez semmi köze, azt nem használhatja fel a saját céljaira. Se ő, se az alvállalkozói.

Aki lelép a pénzemmel azt nem is megkövezném, hanem élni nem hagynám :)

Hogy pontosan az olcsó árakból nem volt lehetséges megoldani a szállítást, vagy csak kiáramlott a pénz valamilyen úton, azt látatlanban nem lehet megmondani.
2012.08.27. 12:52
Mi is az xps-t használtuk. A szolgáltatás mindig rendben volt, volt olyan hogy éjfélkor adtam le a futárrendelést, mégis 8 előtt már jöttek a csomagért. Azt nem tudom vidéken hogy zajlott, itt nálunk pécelt, maglódot fedte le a kocsi, a tőlünk 300 méterre lévő 17. kerületben már másik kocsi és futár volt. Árban bőven jók voltak, legalábbis szerződéses partnerként. idén januártól volt gond az utánvételekkel. Ha küldték csak nagysokára, nyögvenyelősen. Alvállalkozók szivatták meg őket. Beszedték az uv-t, de nem számoltak el az xps-sel. Nekem 250ezer körül van náluk. Bízom benne, hogy ha idén nem is, de jövőre megkapjuk. Szerencsére ez a webáruház működését nem befolyásolja. Holnap már a Group 4 jön a csomagjainkért, árban sikerült ugyanúgy megállapodni, s velük biztosan nem lesz gond az uv-beszedésekkel sem.
Az XPS-t én őszintén sajnálom, mert ördögi csapdába estek. Ebből nem volt kiút. Kár őket megkövezni, mert igazán jó kis csapat volt, s ma Magyarországon gyakorlatilag bármelyik céget le lehet járatni, s ez által csődbe lehet vinni, ezt azért ne felejtsük el!
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2012.08.23. 13:35
"az egy másik kérdés, hogy a webáruházak hogy jutnak a pénzükhöz, sokaknak a beszállító, nagyker finanszírozza az eladott termékek árát."

Alacsonyabb forgótőkével rendelkező webáruházaknak ez akár a végét is jelentheti ha nem jutnak hozzá az utánvétből visszajáró összeghez.
2012.08.23. 13:09
Tegnap beszéltem egy futárral, az országos lefedettség annyit takart, hogy 1 kocsi olykor 3 megyét fedett le a munkatársaik napi 8-900 km mentek. A gépkocsik lízingelve voltak... tipikus eset csak kivették a pénzt a vállalkozásból de vissza nem forgattak. Tisztuló piac, az egy másik kérdés, hogy a webáruházak hogy jutnak a pénzükhöz, sokaknak a beszállító, nagyker finanszírozza az eladott termékek árát.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben