Közösségi megosztás eszköztár megjelenítése a webáruház publikus felületén

Ingyenes eszközök, 2013. 08. 13.

Az egyes webáruház tartalmak ismerősökkel, barátokkal történő megosztásához egyszerűen megjeleníthetőek a közismert közösségi hálózatokhoz (például: Facebook) tartozó megosztást segítő eszköztárak ("gombok").

1. Látogasson el a https://www.addthis.com weboldalra.

2. Válassza ki, mely megosztási lehetőséget kívánja megjeleníteni a webáruháza oldalain.

Ezen az oldalon az alábbi két lehetőséget célszerű alkalmazni:



A)Smart Layers megjelenítés, melynek keretén belül az oldal jobb vagy bal oldalán folyamatosan megjelenítésre kerülnek a gombok és görgetéskor az oldallal együtt "csúsznak".



Smart Layers használata esetén a Share opció használata javasolt.



B)Share Buttons melynek keretén belül a kiválasztott megosztás gombok kerülnek megjelenítésre. Ez megjeleníthető kategória, termék adatlap előtt de akár tartalmi oldalak vagy blog bejegyzések előtt is.



3. Az alkalmazni kívánt eszköztár kiválasztását követően a beillesztendő kódot kell legenerálni a Generate Code gombra kattintva.



Ha szeretne statisztikai adatokat az eszköztár használatáról regisztráljon egy fiókot. Amennyiben nem, a Don't want analytics? gombra kattintva azonnal kimásolható a beillesztendő kód.



A kód részlet bármelyikére rákattint, azonnal kijelölésre kerül a teljes kód. A crtl+c billentyű kombinációval tudja kimásolni a kódot.

4. Kód elhelyezése a webáruház adminisztrációs felületén.

A) Smart Layers esetén:

Beállítások (fogaskerék ikon) > Haladó beállítások > Általános > Body elejére html kód mezőbe kattintást követően ctrl+v billentyű kombinációval beilleszthető a kód. A kód beillesztését követően az Ürlap elküldése gombra kattintva rögzíthető az adatlap.

B) Share Buttons esetén:

Beállítások (fogaskerék ikon) > Haladó beállítások > Webáruház > Összes termék oldal (termékadatlap) elejére html kód: mezőbe történő kattintást követően ctrl+v billentyű kombinációval beilleszthető a kód. A kód beillesztését követően az Ürlap elküldése gombra kattintva rögzíthető az adatlap.

Igény esetén beilleszthető ezen kód az alábbi mezőkbe is:

- "Összes kategória oldal (terméklista) elejére html kód:"
- Beállítások (fogaskerék ikon) > Haladó beállítások > Tartalomkezelő "Összes oldal elejére html kód:"

A Facebook lájk doboz elhelyezéséről egy korábbi bejegyzésünkben tájékozódhat, mely az alábbi címen érhető el (fontos, hogy üzleti profillal kell rendelkeznie, nem pedig személyes profillal!):

https://startuzlet.hu/blog/facebook_like_doboz_elhelyezesenek_lepesei.html

Amennyiben segítségre van szüksége, kérjük jelezze és segítünk a gombok megjelenítésében vagy akár a lájk doboz elhelyezésében.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

Lion
2016.02.22. 18:05
Köszönöm!
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2013.09.12. 13:05
Nem lehet kikapcsolni, de nincs is szükség a kikapcsolására.

Az adott médiafelületen történő megosztáshoz nem szükséges, hogy tartalom tulajdonosa is elérhető legyen azon a felületen, hálózaton. Ilyen esetekben az adott tartalom kerül megosztásra nem az adott üzleti oldal vagy közösségi média felhasználója.
2013.09.11. 21:33
Be tudtam állítani. Viszont nem tudom, hogy a Twitter megosztást ki lehet-e kapcsolni (Mi nem vagyunk fent a Twitteren) Nekünk elég lenne a Facebook és email megosztás.
2013.08.21. 11:21
Megcsináltam. Köszönöm! Szerintem az útmutatás pontos és minden igényt kimerítő... kb. 2 percet vett igénybe.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben