Fontos! Változás a jogi tájékoztatók küldése e-mailben funkció működésében

StartÜzlet fejlesztések, 2023. 05. 31.

Kérjük az alábbi tájékoztatóban megtalálható információk szerint ellenőrizze a beállításokat és megfelelő körültekintéssel járjon el.

A "Jogi tájékoztatók küldése e-mailben" funkció segítségével az általános szerződési feltételek, az adatkezelési tájékoztató és az elállási nyilatkozat a rendelés visszaigazoló levél mellékleteként csatolható.

Amennyiben aktiválta ezt a funkciót (Kiegészítők > Kiegészítők listája felületen), a Beállítások > Szerződések és tájékoztatók menüpontban, a rögzített dokumentumok alapján rendszerünk automatikusan legenerálta a szükséges PDF változatokat és e-mail mellékletként csatolta a megrendelés visszaigazoló levélhez.

Ez az automatikus módon történő generálás sajnos bizonyos esetekben okozhatott problémát, például a generált PDF fájlokban elcsúszásokat, szélsőséges esetben a rendelés leadást is lassíthatta.

A problémák elkerülésének érdekében a funkció működésében módosítás történt.

Abban az esetben, ha nem a Fogyasztóbarát jogi csomagot használja, manuálisan kell feltöltenie a mellékletként küldendő dokumentumokat a Kiegészítők > Kiegészítők listája > Jogi tájékoztatók küldése e-mailben beállítási felületén.

Fogyasztóbarát jogi csomag használata esetén, nincs semmilyen teendője még abban az esetben sem, ha módosítja a dokumentumok tartalmát.

Ha webáruházában más szolgáltató által készített, vagy generált jogi dokumentumokat használ és módosítja az általános szerződési feltételek vagy adatkezelési tájékoztató dokumentumok valamelyikét, akkor a Jogi tájékoztató küldése e-mailben kiegészítő beállítási felületén fel kell töltenie a módosított dokumentumokat PDF formátumban.

A funkció változtatása előtt legenerált PDF mellékletek nem törlődtek, így jelenleg csak és kizárólag abban az esetben lesz teendője, ha módosítást végez a jogi dokumentumok valamelyikében.

A konvertáláshoz segítséget nyújtunk a Jogi tájékoztató küldés e-mailben felületen, ahol a Beállítások > Szerződések és tájékoztatók menüpontban megadott ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató tartalmát lehet átkonvertálni PDF formátumra.

Az általunk biztosított PDF generálás csak egy lehetőség, bármilyen más programmal létrehozott PDF feltölthető.

Fontos, hogy az automatikus PDF generálás funkció használatát követően a generált fájlokat fel kell töltenie. Az automatikus generálás abban az esetben ha a publikus felületet zárolta, nem használható.

Az automatikusan generált PDF fájl tartalmát minden esetben ellenőrizze.

Összegezve röviden a teendők

A posztban megadott információk a Jogi tájékoztatók küldése e-mailben funkcióhoz kapcsolódnak. Webáruházát kizárólag akkor érintik a fentiek, ha használja ezt a funkciót.

Amennyiben Ön Fogyasztóbarát jogi csomagot használ, nincs teendője a jogi dokumentumok változása esetén automatikusan frissülni fognak a mellékletek is.

Ha más szolgáltató által készített ÁSZF illetve adatkezelési dokumentumokat használ és módosítást végez a Beállítások > Szerződések és tájékoztatók menüpontban a dokumentumok tartalmában, akkor a jogi tájékoztatók e-mailben kiegészítő felületén fel kell töltenie a módosított dokumentumokat a posztban megadottak szerint, hogy a visszaigazoló e-mailben a hatályos dokumentumok kerüljenek mellékletként.

A beállítások elvégzését követően javasoljuk egy teszt rendelés leadásával ellenőrizni a dokumentumokat. 

A nem megfelelően legenerálódott, illetve rögzített jogi dokumentumokból esetlegesen felmerülő joghatásokért a felelősség a webáruház tulajdonosát terheli.

Kérdés esetén keresse Ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk!

E-mail: info@startuzlet.hu

Kontor Zoltán

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben