Fontos! Számlázás jogszabály változás 2020. július 1.

StartÜzlet fejlesztések, 2020. 06. 29.

2020. július 1-jétől változnak az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség szabályai, bővül azon számlák köre, amikről adatot kell szolgáltatni.

2020. július 1-től, minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni, amit egy adóalany egy másik belföldi adóalanynak bocsát ki, a számla áthárított áfatartalmától függetlenül. Rendszerünk a mai naptól átállt a 2020. július 1-től elvárt működésre.

1. Változások a rendelési folyamatban

A mai naptól rendszerünk automatikusan felismeri a név alapján a belföldi adóalanyokat és kötelező adatként elvárja tőlük az adószám megadását.

2. NAV Online számla adatszolgáltatáshoz szükséges beállítás

Abban az esetben, ha még nem végezte el a szükséges beállítást az adatkapcsolathoz, a webáruház és a számlázó felület nyitó oldalán piros figyelmeztetés jelenik meg. 

Az adatkapcsolat beállításának hiányában belföldi adóalanynak nem fog tudni számlát kiállítani.

A sikeres adatkapcsolatot szintén visszajelzi rendszerünk, ebben az esetben nincs teendője.

A beküldésben érintett számlák státusza az 123Számla.hu fiókba belépve érhetőek el a számla lista nézetben. Hibás beküldés esetén a számlázó fiók nyitó oldalán figyelmeztetés jelenik meg. Ezek a figyelmeztetések rövidesen a webáruház adminisztrációs felületén is meg fognak jelenni a nyitó oldalon.

A beküldött és az Ön részére kiállított számlák lekérdezhetőek az onlineszamla.nav.gov.hu felületen belépve is.

3. Változás a számla véglegesítése felületen

Amennyiben a vevő adóalany és megadta az adószámát, az adószám mellett található NAV ikonra kattintva rendszerünk lekérdezi és ellenőrzi a megadott adószámot.

Abban az esetben, ha a vevő nem adóalany és így kívánja véglegesíteni a számlát, be kell jelölnie a "Nyilatkozom, hogy a vásárló nem belföldi adóalany" jelölőnégyzetet.

A hibásan, vagy tévesen megadott adatokkal elvégzett számla véglegesítéséből adódó adatszolgáltatás elmulasztásáért, a számla kiállítója felel!

Kérdés esetén keresse Ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk!

E-mail: info@startuzlet.hu Telefon: +36 30 535 2181

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

RainoldsMi
2020.10.08. 11:08
прогон сайта онлайн

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben