Ellenőrzési lista webáruház tulajdonosoknak nem csak karácsonyi szezonra

StartÜzlet első lépések, 2012. 11. 10.

Szinte nincs is olyan webáruház tulajdonos aki ne várná a karácsonyi vásárlási rohamot, ajándékozási szezont. Ilyenkor a látogatók és az eladások száma is drasztikusan növekednek. Ön felkészült a rohamra? Alapvető beállításokat, adatokat ellenőrizte már? Ismerje meg, melyek a főbb beállítások amelyeket javasolt ellenőrizni.

  • Termék kategóriák ellenőrzése
    Ne legyenek üres kategóriák, ezzel elkerülhetőek a felesleges kattintások, kérdések a látogatók részéről.
  • Termékadatbázis ellenőrzése
    Ne legyenek olyan termékek a kínálatban amelyek nem szerezhetőek be, vagy már rég kifutottak. Megrendelés esetén plusz költség merülhet fel a vásárló értesítése alkalmával továbbá nem éppen bizalomépítő jellegű ha az ünnepi időszakban nem sikerül a kívánt terméket időben átvennie a megrendelőnek. További kellemetlenséget okozhat ha már csak késve tudja értesíteni a megrendelőt arról, hogy már nem tudja beszerezni a terméket.
    Ha pedig konkrét termékeket hirdet valamely kattintás alapú hirdetési rendszerben feleslegesen költhet el több ezer vagy akár tízezer forintot.
  • Termék adatok ellenőrzése
    A termékek mindegyikéhez tartozzon termék kép, továbbá részletes ismertető így elkerülhetőek a későbbi félreértések, reklamációk melyek a termékadatok hiányos megadásából adódnak.
  • Szezonális információk megjelenítése
    Ha közérdekű, kiemelten fontos információt kíván megjeleníteni mint például az ünnepi szállításokkal kapcsolatos tudnivalók akkor azokat ne csak a nyitó oldalon jelenítse meg, mert ha közvetlenül a termék adatlapra érkezik a látogató nem fogja látni a tájékoztatóját. Jelenítse meg bal vagy jobb oldali dobozban is ezen kiemelten fontos adatokat (felső pozícióban), továbbá a rendelési feltételek oldalon - dokumentumban. Ezeken felül akár fejléc vagy lábléc menüponthoz tartozó tartalmi oldalra is összegyűjtheti ezen közérdekű információkat.
  • Rendelési feltételek oldal - dokumentum hivatkozásának ellenőrzése
    Rendszerünk alapértelmezetten az adatellenőrzés oldalon a domainneve.hu/cms/rendelesi_feltelek.html - Rendelési feltételek elnevezésű oldalra hivatkozik. Amennyiben átnevezi a rendelési feltételek elnevezésű tartalmi oldalt, az áruház nem megfelelő dokumentumra fog hivatkozni. Ha feltétlenül szeretné átnevezni az oldalt, akkor az eredeti Rendelési feltételek elnevezésű oldalt ne törölje, az oldal adatlapján irányítsa át az új oldalra. Így lesz biztosított a rendszer megfelelő működése. Vonatkozó blog bejegyzésünk: https://startuzlet.hu/blog/fontos_altalanos_rendelesi_feltetelek.html
  • Rendelési folyamat ellenőrzése
    Gyakori hiba, hogy a webáruház tulajdonosa soha, egyetlen rendelést sem adott le a saját webáruházának publikus felületén keresztül. Ismerje meg webáruházának publikus felületének a működését hiszen csak így tud vásárlói segítségére lenni ha elakad a rendelési folyamatban továbbá ellenőrizni tudja, hogy minden beállítás megfelelő-e az áruházban.
  • Regisztrációhoz kötött rendelés
    Valóban indokolt? Indokolt a vásárlót felesleges időtöltésre, adat megadásra kényszeríteni? A StartÜzlet webáruház készítő rendszer biztosít regisztráció nélkül, regisztrációval továbbá jóváhagyott regisztrációval történő vásárlási lehetőséget a beállítások függvényében. Javasoljuk, hogy a regisztrációhoz kötött rendelést csak indokolt esetben kapcsolja be. Ha vásárló regisztrálni szeretne úgyis regisztrál (célszerű ismertetni egy tájékoztatóaban a leendő vásárlókat, hogy ez milyen előnyökkel járhat pl: kedvencek, újra rendelés stb..). Azonban ha ragaszkodik a regisztrációhoz kötött vásárlási lehetőséghez, biztosított a regisztráció utáni aktiválási lehetőség kikapcsolása, ezzel kevésbé kerül megállításra a vásárlási folyamat. Ezen beállítások a Beállítások > Alapvető működés > Működés opcióban végezhetőek el.
  • Szállítási díjak, intervallumok
    Szállítási módok és azok megfelelő ismertetése szintén számos kellemetlenségtől kímélheti meg mind a vásárlót mind pedig a webáruház tulajdonosát. A szállítási mód leírásában ismertetheti az adott szállítási módhoz tartozó információkat, az intervallumok megfelelő beállításával majd ellenőrzésével (adjon le teszt rendelést) segíteni tudja a vásárlót a megfelelő szállítási és fizetési mód kiválasztásában hiszen a kosár értékének (vagy a termékek súlyának) megfelelő módok fognak csak megjelenni.
  • Export/import funkcióhasználata esetén fontos
    A tömeges termékfeltöltés - módosítás esetén bármely felhasználói hibából bekövetkezett adatvesztés esetén ha rendelkezik a módosítást megelőzően készített "eredeti" export fájlal akkor pillanatok alatt korrigálhatja a hibát. Tehát soha ne az eredeti export fájlban végezze el a módosítást, készítsen másolatot a módosítást megelőzően.
  • Új megrendelések ellenőrzése nem csak e-mail fiókban.
    Az új megrendelésekről szóló értesítők e-mail-ben és az adminisztrációs felületen egyaránt megtekinthetőek. A két információ forrás közül az e-mail a jellege miatt nem 100%-ban megbízható tájékoztatási forma. Az e-mail egymástól független rendszerek közötti kommunikáció. Ha az egyik rendszerben bármely felmerülő probléma van, az értesítőt nem fogja kézhez kapni a webáruház tulajdonosa.
    A megrendelések ellenőrzése minden esetben történjen meg az adminisztrációs felületen is, mivel az adminisztrációs felület egy zárt rendszer, így ha új megrendelés érkezik az 100%-hogy meg fog jelenni a felületen.
Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

IsabelSmit
2018.11.17. 18:01
Nem szükséges, hogy gyakorolja az első két héttel a diéta pirula, de meg kell csinálni egy mindennapi edzés után, ha szeretne jó eredményeket. Eco Slim, Hogy Lefogy. Mint egy fogyókúra kiegészítő Magyarország, Eco Slim funkciók a képessége, hogy zsírt éget, hogy elnyomja az étvágyat, hogy valaki Magyarország, hogy tart ez a fogyókúrás termék. http://infazavr.org/ Összetevők. A Capsicum kivonat, kámfor, terpentin: Ez a kombináció melegíti, enyhíti az izom fájdalom Vadgesztenye kivonat: javítja a vonal nutritiver összetevők, ez lassítja osteochondrosis vagy osteoarthritis, a degeneratív folyamat Szövetek Menta olaj, mentol: tartja a bőr friss, erősíti a kapillárisok, hogy növeli az energia szintet Eukaliptusz-fehér föhrenöl: annak biztosítása érdekében, hogy a hatása entzüngshemmende.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben