Csoportár export/import

StartÜzlet fejlesztések, 2020. 02. 07.

A mai naptól elérhető a StartÜzletes webáruházakban a csoportárak módosítása az export/import funkció segítségével.

A posztból megismerheti a funkció használatához szükséges tudnivalókat.

Csoportárak exportálása

Egyéb > Export/import > Termékek exportálása (XLSX) menüpontra kattintva érhető el a termék exportálás adatlapja.

Az adatlapon szabadon kiválasztható, hogy melyik oszlopokat szeretné megjeleníteni az exportfájlban.

Termék export felület - használni kívánt oszlopok kiválasztása

A Csoportárak exportálása bejelölésével az alap árak mellett további oszlopokban megjelennek az egyedi csoportárak is. Az oszlop neve tartalmazza a vásárlói csoport azonosítóját, például így: BruttoAr_1234 (magyarázat: BruttoAr + aláhúzás + azonosító).

A csoportárak exportálásához szükséges az alapárakat is exportálni, így az oszlopok közül a NettoAr vagy a BruttoAr mindenképpen legyen bejelölve. Ha egyik sincs bejelölve, akkor a csoportárak sem lesznek benne az exportban.

FONTOS: ha egy csoportnál egyedi árakat kíván használni, akkor ne felejtse el bejelölni a vásárlói csoport adatlapján az "Egyedi ár" jelölőnégyzetet (Beállítások > Vásárlói csoportok > Kattintson az adott csoportnál a ceruza ikonra).

Csoportárak importálása

Importáláskor nem fontos, hogy az alapárak, vagy bármilyen más, az azonosításhoz szükséges mezőn kívül szerepeljen az importfájlban.

Például elegendő két oszlop a táblázatba: TermekAzonosito és BruttoAr_1234

FONTOS: a példákban szereplő "1234" azonosító az Ön áruházában nem használható, a saját vásárlói csoport azonosítóit megismerheti a Beállítások > Vásárlói csoportok menüpontra kattintva látható lista első oszlopából.

A csoportárak oszlop formátuma megegyezik az exportáláskor látható oszlopokkal, tehát például: BruttoAr_1234 oszlopnév használatával a 1234 azonosítójú vásárlói csoporthoz lesznek bruttó árak importálva (ha nem szerepel NettoAr_1234 oszlop, akkor azt automatikusan számolja a rendszer).

FONTOS: ha egy csoportnál egyedi árakat kíván használni, akkor ne felejtse el bejelölni a vásárlói csoport adatlapján az "Egyedi ár" jelölőnégyzetet (Beállítások > Vásárlói csoportok > Kattintson az adott csoportnál a ceruza ikonra).

Kontor Zoltán

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben