10 000 000 Ft-os bírság!

Saját webáruház nyitás, 2011. 07. 16.

Akár ilyen összegű bírságra is számíthat az az adatkezelő, aki az Országgyűlés által elfogadott új adatvédelmi törvény szerint elmulasztja bejelentési kötelezettségét és így kezeli a személyes adatokat.

A bejelentést 2011.12.31-ig díjmentesen az adatvédelmi biztosnál lehet elvégezni. Amennyiben legkésőbb 2012.06.30-ig nem jelenti be az adatkezelését, az adatkezelést tovább nem folytathatja.

Ön rendelkezik adatkezelési nyilvántartási számmal?

Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő blogjában hívja fel a figyelmet, a bejelentési kötelezettség elvégzésére, továbbá felajánlja segítségét a szükséges dokumentumok kitöltésében előzetes időpont egyeztetést követően.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2011.07.26. 16:36
Kedves Andrea,

az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint nem kötelező egy webshop esetén elvégezni a nyilvántartásba vételt. Részletek az állásfoglalásról: http://torvenyeswebaruhaz.com/blog/adatkezelesi_azonosito_weboldal_webaruhaz_tulajdonosoknak.html

Egy webshop számos adatot kezel. Név, telefonszám, lakcím, e-mail cím stb..

Abban az esetben ha Ön mint webáruház tulajdonos hírlevél feliratkozási lehetőséget is biztosít, már el kell végeznie a nyilvántartásba vételt, mely az idei évben még díjmentes. További részletek, információk a bejegyzésben található oldalon ismerhetőek meg.
Kaszáné Szabó Andrea
2011.07.26. 16:26
Üdvözlöm! Nekem csak egy kérdésem lenne az ügyben. Ez miért vonatkozik rám? Egy webshop milyen adatot kezel? Válaszát előre is köszönöm.
Üdv: Kaszáné

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben