Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni futárszolgálat választásakor?

Saját webáruház nyitás, 2011. 05. 17.

Sérült csomag? Ütött-kopott rozsdás autóval érkező futár? Rendszeresen probléma adódik az utánvétként beszedett összegek visszautálása körül? Mindez elkerülhető, ha tudatosan, előre átgondolt szempontok szerint választ futárszolgálatot.

Nézzünk néhány, szerintünk fontos szempontot amelyeket jó ha szem előtt tart a kiválasztáskor.

Gépjármű park

Milyen gépjármű parkkal rendelkeznek? Szakadt, különböző színű, formájú és kialakítású, vagy egységesen minden gépjármű jól felismerhető céges arculati elemekkel ellátott kiváló műszaki állapotban lévőkkel?

Nagyon lehangoló és bizalom romboló tud lenni amikor a várva várt csomagot egy ütött-kopott autóval szállítják házhoz. A csomag szempontjából lényegtelen lehet (hiszen ettől még a csomag megérkezhet épségben), azonban a vásárlónak előítéletei lehetnek és rossz fényben tüntetheti fel a webáruházat és előfordulhat, hogy legközelebb nem Önt fogja választani.

Személyzet öltözéke

Egy csomagok kézbesítését végző szervezet adjon magára annyit, hogy egységes, jól felismerhető ruházattal látja el a személyzetét. Szintén a vásárló részére, a csomag átvételekor bizalmi kérdést vethet fel, nem beszélve arról, hogy jól felismerhető főleg ha a ugyanaz a logót látja az öltözéken mint a kocsin.

Csomagokhoz tartozó súly intervallum és ár

Általánosítva elmondható, hogy a csomagok súlyától függően kerül megállapításra a csomagok szállítási díja. Az egyes súly tartományokhoz a szerződésben kerüljön rögzítésre azok díjszabása. A súlyon felül célszerű kitérni méretben történő esetleges korlátozásokra (hiszen egy csomag lehet könnyű, de méretében lehet attól még terjedelmes).

A csomag súlyán felül fontos információ az előre „vállalt” csomagszám, amelyet az adott céggel szeretne célba juttatni. Térjen ki arra, hogy milyen díjszabás lép érvénybe akkor, ha nem sikerül a szerződésben vállalt csomagszámot teljesíteni.

Amennyiben a csomagok ellenértékét utánvéttel kívánja beszedni, annak esetleges külön díjszabását az összeg nagyságától függően egyeztesse.

Csomag biztosítás

Mi történik ha megsérül a kézbesítendő csomag a kiszállítás alatt? Vagy ha valamely oknál fogva „elveszik”?
Milyen csomag értékig rendelkezik az adott vállalat biztosítással? Van-e egyáltalán csomag biztosítás? Fontos kérdés lehet ez egy törékeny csomag kiszállítása esetén, csak úgy mint az is, hogy mi a teendő ha egy csomag megsérül és a vásárló nem ellenőrizte a csomagban található terméket a csomag átvételekor a futár előtt? Megvárja a futár amíg a vásárló kibontja előtte a csomagot és ellenőrzi annak épségét?

A szállítási díj kiegyenlítése, beszedett utánvét visszautalása

Mikor kell a csomag(ok) szállítási díját kiegyenlíteni? A csomag felvételekor a felvevő részére? Vagy az adott hónap végén?

A csomagok ellenértékét milyen időszakonként utalja vissza a futárszolgálat? Ne elégedjen meg 1-2 hetes összeg visszautalásokkal. Nagyobb vállalatok heti kettő vagy akár több alkalommal is végeznek visszautalást.

Minden esetben történjen szerződéskötés, melyben a felek által vállalt kötelezettségek rögzítésre kerülnek.

Csomag felvétel

Kihez kell fordulni ha csomagok szeretne küldeni? Központi diszpécserhez? Az adott területhez tartozó munkatársuknak? Mennyi időn belül érkezik meg a csomagért a munkatársuk?
Nagyon fontosak ezen információk, hiszen ha túl későn történik a csomagfeladási szándék jelzése lehet, hogy már nem tartózkodik az adott környéken és csak a következő napon tudja felvenni a csomagot.
Bizonyos vállalatok akár személyes csomag leadási lehetőséget is biztosítanak valamely depójukban (csomag átvevő pont), azonban erre csak nagyobb városokban van lehetőség.

Csomagkövetés

A rendelés követéshez csatolható szolgáltatás, melyet egyre szélesebb körben lehet elérni (nyilván valóan futárszolgálattól függően). A csomagkövetés segítségével a vásárló értesülhet arról, ha csomagját átvette a futárszolgálat, majd ezt követően arról, ha az adott területhez tartozó kézbesítőhöz kerül és rövidesen becsenget hozzá. Ezeket az értesítéseket kézbesíthetik e-mailben illetve sms-ben. A csomag vásárló által történő átvételéről akár Ön is kaphat tájékoztatást. Előfordulhat, hogy ez a szolgáltatás feláras, azaz nem tartalmazza az alap szolgáltatás, azonban bizalomépítő lehet a vásárló részére, ha folyamatában tájékoztatva van arról, hogy hol jár a csomagja.

Kézbesítési időszak, nemzetközi szállítás

A csomagok kézbesítését munkaidőben munkanapokon végzik. Mi a helyzet a hétvégékkel? Hétvégi kézbesítési lehetőséget biztosít az adott vállalat?
Nem magyarországi címre történő csomag kézbesítésre milyen lehetőség van?

További érdekes kérdéskörök

  • csomagoláshoz biztosít-e tasakot, vagy dobozt? (feláras szolgáltatás lehet, de rendkívül praktikus egy kisebb doboz gyors „becsomagolásához” egy biztonságos tasak)
  • fuvarlevél nyomtatáshoz biztosít-e szoftvert?
  • visszáru kezelésre van-e lehetőség, kiküldhető-e a futár az adott címre csomagfelvételre?
  • a futár hagy-e értesítést a vásárló részére arról, hogy a csomagot megpróbált kézbesíteni abban az esetben ha nem találta otthon?
  • kérhető-e telefonos értesítés a vásárló részére a csomag kézbesítését megelőzően?

Bízunk benne, hogy a fenti információkkal segítségére lehetünk az ideális csomagszállító partner kiválasztásában. Rövidesen konkrét csomagszállító vállalatok szolgáltatásait fogjuk elemezni, ezzel is segítve a „ideális” partner kiválasztását.

Ajánló

Az alábbi cégeket ajánjuk figyelmébe, az általunk felsorolt szempontok mindegyikét teljesítik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezen cégeken kívül nincs olyan aki teljesítené a felsorolt követelményeket.

http://www.gls-hungary.com ; http://dpd.hu ; http://dhl.hu ; http://sprinter.huhttp://ups.huhttp://mpl.hu

Valószínűsíthető, hogy a kisebb csomagszállítók alacsonyabb áron kínálják szolgáltatásukat, viszont nem biztos, hogy teljesítik a fenti szempontok mindegyikét.

Ahhoz, hogy átlátható képet kapjunk, kérjük segítsük egymást és ossza meg a mindennapos csomagküldés alatt tapasztaltakat.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

Robinsonluh
2019.01.08. 21:32
Free ebook Download
[url=https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books1/B07DBF6KPM-How-the-Big-Banks-Stole-Bitcoin-And-Destroyed-Satoshi-Nakamoto-s-Vision.pdf]https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books1/B07DBF6KPM-How-the-Big-Banks-Stole-Bitcoin-And-Destroyed-Satoshi-Nakamoto-s-Vision.pdf[/url]
[url=https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books1/B075FF3BCP-Bbitcoin-Life-Changing-Opportunity-Bbitcoin-Life-Changing-Opportunity.pdf]download Bbitcoin - Life Changing Opportunity: Bbitcoin - Life Changing Opportunity txt[/url]
[url=https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books1/1166157652-Water-Baptism-And-The-Lord-s-Supper-1837.pdf]download Water Baptism And The Lord’s Supper (1837) fb2[/url]
[url=https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books1/B079M3Z499-Cryptocurrency-Mining-Guide-The-Easy-Way-Quick-Start-Mining-Guide-Using-NiceHash-Coinbase-and-Gdax-Easier-Than-You-Think-Book-1.pdf]https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books1/B079M3Z499-Cryptocurrency-Mining-Guide-The-Easy-Way-Quick-Start-Mining-Guide-Using-NiceHash-Coinbase-and-Gdax-Easier-Than-You-Think-Book-1.pdf[/url]

https://cryptob.oss-us-east-1.aliyuncs.com/books2/index209.html
umuwehog
2018.09.15. 18:34
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
xarovedasew
2018.09.15. 18:16
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
oiaceibutigir
2018.09.12. 09:09
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
equkatizuxuc
2018.09.12. 08:51
[url=http:///].ankor[/url] .ankor
variyun
2018.09.12. 08:37
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
ebetexts
2018.09.12. 08:32
[url=http:///].ankor[/url] .ankor
iroaquh
2018.09.09. 08:53
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
ofoxinusege
2018.09.09. 08:39
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
eqadahgad
2018.09.06. 19:33
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
esivunutoyap
2018.09.06. 19:13
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
2013.12.11. 11:02
Örömmel olvastam a cikkben, hogy nem minden az ár. Partnerünk az Imperial 22 futárszolgálat pont ebben (is) zseniális, hogy ha elküldök egy fontos anyagot, szerződést egy ügyfélnek, akkor a futárjaiknak van megjelenése, kiállása, nem koszosan topronygosan esnek be, hanem egyen elegáns öltözékben, az Imperial22 színeiben. Jól azonosítható és bizalomgerjesztő is ez partnereink felé. Több hozzászólásban olvastam hogy cserélődnek az emberek. Véleményem szerint egy bejelentett munkahellyel rendelkező futár (náluk mindenki ilyen) nem fog két havonta cserélődni ellentétben a fusizó, feketéző, beugró, beszámlázó alkalmi munkásokkal.

A másik ami nagyon nem mindegy - legalábbis budapesten belüli csomagszállításnál - az hogy a cég hogyan számolja ki a fuvardíjat. Körzetesen, google maps alapján km-ben? Nos az Imperiál22-nél halál pontosan, saját szoftveres rendszerükkel és légvonalban mérik a távolságot.
Nekünk bevált. Ajánlom.
2013.01.05. 16:10
Sok igazságot olvastam ebben az összefoglalóban, és mint kicsi futárcég, én is ezeket látom a fő eltéréseknek, ahogy haladunk felfelé az 'árlétrán'. Ezért hoztam létre egy díjszabást kezdő/induló webshopoknak, amiben nem kell fix darabszámot garantálni, az utánvét pluszköltségétől 'rettegni', hanem mindezt egyetlen díjba beleolvasztva (1200Ft) vállaljuk. Előzetesen telefonon egyeztetünk a vásárlóval, igény esetén vissza is hozzuk az árut...nem részletezem. Tény, nincs PDA rendszerünk, se GPS alapú csomagkövetésünk, de ha eddig nem volt panasz...? Kicsik vagyunk, így ezt az árat Budapesten belül vállaljuk,de nem szaporítom a szót, aki esetleg most nyitna webshopot, és szeretne egy fix tarifával számolni, szinte súlytól és mérettől független kiszállítással, keressen meg minket ;) www.mindenhatofutar.hu
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2012.03.09. 09:52
Javítva, köszönjük észrevételét.
Gyuricsek Laszlo
2012.03.09. 09:49
Kerem javitsak ki a GLS futar szolgalat web cimet. a GLS csomagkuldo szolgalat honlapja:
http://www.gls-hungary.com/ es nem gls.hu
2012.02.18. 09:56
Nem tudom, hogy ezt Ti/Önök pesti viszonlatban látják-e, de vidéken a sprinter egy katasztrófa, láttam már lada kombival, opel astrával, szakadt merci sprinterrel csomagozni Őket, és ez nem a téli időszakban történt, amikor, aki ebben dolgozik az tudja, hogy az alvállalkozók minden mozgatható autóval rendelkező ismerőse megy minden féle verdával. Szerintem kimaradt a Royal-Sprint is, mi velük szállíttatunk 5 éve, nekik is van néhány régebbi, de legalább fehér verdája, és aranyos korrekt futárok, akik nem cserélődnek 2 hetente, mint pl a sprinternél, én 5 éve ugyanazokat a srácokat látom. XPS, és 24h is ugyanez felénk, mindig Őket látom, hordanak, visznek tőlünk cuccokat, korrektek, de kimaradtak, mindössze azért írtam, hogy tudtotokra adjam, felénk (Veszprém megye) más a helyzet, nem is értem, hogy a sprintert hogy soroltátok ide!!! Még cigány is dolgozik náluk :-)
judit-xszemesbolt
2011.05.26. 09:31
Nálunk kisebb csomagok postán mennek, a nagyobbak illetve az utánvételesek futárral. XPS-t használunk, ennél jobb árajánlatot nem kaptunk még. Voltak nehézkes időszakok, amikor nem jött a futár, vagy 5 után, akkor meg már nem volt neki hova (szóltunk, hogy 5 után már senki sincs) Az uv díjjal egyszer volt egy kis kavar, szóltunk hogy a vevő már rég átvette a csomit (1.5 hete) mégis náluk még úton volt. pda-t nem használnak szerintem, azért kerül fel nehezebben a csomagkövetés. Összességében jó azért a tapasztalatunk velük.
2011.05.23. 00:19
Sprinterrel szállítunk de megmaradt lehetőségként kérhető a Magyar Posta és drágábban a GLS is. A postát azon vásárlóink igénylik akik "szeretnek" bemenni a postára a csomagért akkor amikor ráérnek mert 5 napjuk van rá. A GLS-t pedig vannak akik garanciaként tartják számon a zökkenőmentes és hibátlan szállításkor, mégha drágább is. Ettől függetlenül a szállítások 98%-a a Sprinterrel történik akik korrekt elszámolással,rugalmas csomagkezeléssel és problémamentes ügyfélkezeléssel eddig 100%-osan teljesítettek. Tényleg csak ajánlani tudom őket!
2011.05.20. 16:58
Közel 10 express szállításban töltött év után a fenti cégek közül van amelyiket nem csak kívülről ismerem.
Ha olyan kis céget kerestek, amelyik profin és olcsón dolgozik, akkor az XPS Futárszolgálatot keressétek meg. Hibátlanul dolgoznak, minden fent említett elvárásnak megfelelnek!
2011.05.19. 17:51
Még egy pár kiegészítés: Hálózatos csomagrögzítő rendszer, etikettre nyomtatjuk a csomageladókat. a Sprinter visszafele is szállít a megrendeléseinket felveszi a partnereinknél. Most már komolyan veszik a telefonos értesítést ügyfeleink részére. Ezt külön jelezzük feléjük a csomag címkén. Hagynak értesítést az ügyfélnél. Csomagoló eszközt nem ad. Egy érdekes dolog. A ha sikerül olyan partneri kapcsolatot kialakítani a szállító céggel, olyan mintha a saját céged végezné a szállítást!
2011.05.19. 11:47
A sprinter-nél alapszolgáltatás a pda rendszer. A "kezdőknek" szerintem az árrésük terhére, engedni kell a szállítási költségből, ez szükséges lépés, hogy versenyképes legyen! Hosszabb távon sokszorosan megtérül a kezdeti plusz költség!
StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2011.05.19. 10:04
Köszönjük, hogy megosztottad tapasztalataidat.

Valóban kényes pont a szerződés kötéskor "kezdőként" biztosított magasabb ár.
A magas ár miatt nem feltétlen lehet versenyképes szállítási díjat adni a vásárlónak és ennek köszönhetően a csomagok száma sem feltétlen fog növekedni.

A PDA rendszert az alapértelmezett díjazás tartalmazza, vagy külön feláras szolgáltatásként használható?
2011.05.17. 21:17
A webáruház első pár hónapja elég nehéz. Nagyon magas árakat kapsz. Amennyiben a teszt időszakban nem éri el a napi limitet a csomagszám akkor marad a lista ár. Mi is így kezdtük volna, ha... Az említett Futárcégekkel felvettük a kapcsolatot és kapásból napi 10 db csomagra kértünk ajánlatot...( bíztunk magunkban) Sprinter volt a nyerő! Napi on-line kapcsolatban vagyunk, kiemelt ügyfelek. Pontosak és a fent említett elvárásoknak maximálisan megfelelnek. partneri kapcsolatunk 1 éves munkánk eredménye. Amire figyelni kell! Minden, a szállítmánnyal kapcsolatos infót át kell adni a futárcégnek, itt első sorban a + információkra gondolok! PDA rendszert használnak, gyakorlatilag mikor átveszi az ügyfél a csomagot én már látom a rendszerben. Összességében az információ, energia, pénz megtakarítás+ elégedett ügyfelek sokasága. Egy pici számadat: Októberben kezdtünk igazán termelni, mióta Startüzletesek vagyunk :-) 1430 csomagból 5 reklamálás volt!

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben