Hivatkozás készítés, kép és flash animáció beillesztése

StartÜzlet első lépések, 2010. 06. 27.

StartÜzlet webáruház készítő rendszerében az adminisztrációs felületre történő belépést követően az alábbi információkkal pillanatok alatt elkészíthet egy hivatkozást, szükség szerint képet vagy akár flash animációt is beilleszthet.

Hivatkozás készítése egy adott webcímre

Amennyiben egy adott webcímet oly módon szeretne megjeleníteni, hogy a látogató rákattintást követően elnavigálhasson az adott webcímre, egy hivatkozást kell készítenie. Lépések:

  1. Írja be a szöveget, melyet hivatkozássá szeretne alakítani.
  2. Az eszköztáron válassza ki az Insert/Edit link gombot.
  3. Adja meg a Link URL mezőbe a webcímet. (http:// előtaggal!)
  4. Target sorban megadhatja, hogy egy új ablakban jelenjen meg az adott webcímhez tartozó oldal, vagy az éppen aktuális oldalról navigáljon el. Célszerű az új ablakban történőt kiválasztani. (Open link in a new window)
  5. Igény szerint megadható az adott hivatkozáshoz tartozó Title.
  6. Insert gombbal rögzítse a módosításokat, majd az adott oldal adatlapjának a rögzítését is végezze el.



Fájltárba feltöltött árlistára, vagy dokumentumra történő hivatkozás készítése

A fájltárba ha feltölt egy fájlt, akkor annak lesz egy egyedi webcíme, amivel lehet rá hivatkozni. Például: feltölt és pdf fájlt, majd után megnyitja szerkesztésre az adatlapját (a Kiegészítők > Fájltár > Fájlok menüpontból elérhető listában az adott sorban a ceruza ikonra kattint). Itt az adatlapon az első információ a Fájl URL. Ezt az URL-t azaz webcímet érdemes a vágólapra helyezni (CTRL+C, vagy jobb klikk Hivatkozás címének másolása), hogy a kívánt helyen hivatkozást helyezhessen el erre a fájlra.

Kép beillesztés fájltárból

A Kiegészítők > Fájltár menüpontban feltöltött képet az eszköztár fölött elhelyezett „Kép beszúrása fájltárból” menüpontot kiválasztva lehet megadni, majd a kívánt helyre beilleszteni.



Flash megjelenítése

Az swf fájlokkal hasonló a helyzet mint a fájltárba feltöltött képek esetén, csak másképpen kell hivatkozni rá. Először fel kell tölteni ezt is a fájltárba. Utána viszont szükség van egy html kódrészletre, ami meghívja az swf fájlt. Html kódokat html nézetben szúrhat be a szerkesztőben (az első gomb az ikonsoron).

Flash-t a következő kódrészlettel hívhat meg:

<object data="hivatkozas_a_fajltarban_levo_fajlra" width="468" height="60" type="application/x-shockwave-flash"></object>

Itt a hivatkozas_a_fajltarban_levo_fajlra helyett az swf fájl webcímére van szükség, a width és a height pedig a szélesség és magasság.

Kontor Zoltán

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

2010.06.29. 22:33
Thx Fiúk!Ez sokunknak igen hasznos segítség, én is ezzel szenvedtem egy ideig.. De majd mostantól :)
Tamás
2010.06.29. 11:38
hű, már egy jó ideje szerettem volna flasht a galaktikabolton. most már meg is tudom valósítani.
köszönöm, ez is fontos információ volt számomra.
schittler farkas
galaktika magazin
galaktikabolt

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben