Szeptemberi újdonságok

StartÜzlet fejlesztések, 2013. 09. 17.

Ismerje meg szeptemberi újdonságainkat: képek vízjelezése, PayU fizetés, új képmegjelenítés a publikus felületen, pontosabb raktárkészlet kezelés és egyéb apró változások.

Képek vízjelezése

Beállítások > Alapvető működés menüpontra kattintva az Adatok fülön tölthető fel a termékkép vízjel (akár átlátszó PNG is!).

A vízjel csak az utána feltöltött termékek képeire kerül rá, a jobb alsó sarokba

A vízjel tömegesen elhelyezhető az eddig feltöltött termékképekre, a kérvényezés a vízjel feltöltés alatt lehetséges, de kiemelten kérjük, hogy a kérvényezés előtt tesztelje a vízjelet, hogy biztosan megfelelően jelenik-e meg, mert a folyamat nem visszafordítható, a vízjel nélküli képeket nem tároljuk.

Előfordulhat, hogy a böngésző cachelése (gyorsítótárazása) miatt nem látható a vízjel. Ajánlatos CTRL+F5, SHIFT+F5 billentyűkombinációkkal újratölteni az oldalt, vagy teljesen bezárni a böngészőt (az összes futó ablakát!) és újraindítani (nem a számítógépet, a böngészőt!), esetleg a teljes gyorsítótárat üríteni. A vízjel teszteléséhez azt ajánljuk, hogy egyik fajta böngészőben (pl.: Chromeban) végezze az adminisztrációs felületen a módosításokat, egy másik fajtával pedig nézze a publikus felületet (fontos, hogy ne csak másik fülön, hanem tényleg másik fajta böngészővel, például Firefoxal). Így könnyen be tudja zárni és újra megnyitni azt, amivel a publikus felületet nézi, nem kell az admin felületet is újra megnyitni/belépni stb...

Probléma esetén nyugodtan keresse Ügyfélszolgálatunkat, küldje el nekünk a használni kívánt vízjel képet, mi elvégezzük az esetleg szükséges átméretezést.

PayU fizetés

A PayU fizetés beállításához szükség van PayU-val kötött szerződésre. Részletek: http://www.payu.hu/

A PayU-tól kapott azonosító és kulcs a Beállítások > Alapvető működés menüpontra kattintva az Online fizetés fülön adható meg.

Az itt található IPN webcím megadása szüksés a PayU felületén: Fiókkezelő > Fiókbeállítások menüpont, IPN beállítások fül, majd a Fiókbeállításokban az Értesítések típusának válassza az IPN vagy E-mail Text & IPN lehetőséget

A fizetési mód használatához szükséges rögzíteni olyan szállítási módot, aminél be van kapcsolva a PayU online fizetés (Beállítások > Szállítási módok).

Ha elakadna, nyugodtan keresse Ügyfélszolgálatunkat, és segítünk beállítani.

Új képmegjelenítés a publikus felületen

Az új részlet nagyító segítségével a termékadatlap képénél az egérmutató ráhelyezésével azonnal nagyítható egy adott terület. A funkció kikapcsolható a Beállítások > Alapvető működés menüpont, Működés fülön található Termékkép automatikus zoom tiltása jelölőnégyzet bejelölésével.

A képekre történő kattintás hatására megjelenő teljes nagyítás is megújult, mostantól figyelembe veszi a böngésző felbontását, így a nagyított kép nem lóg túl rajta, valamint ha vannak további képek, akkor azok kis bélyegképe megjelenik alul középen.

Raktárkészlettel kapcsolatos változások

Eddig félbehagyott online fizetéses rendeléseknél is levonódott a raktárkészlet, most már csak végleges rendeléseknél kerül levonásra.

Törölt státuszra állított rendelésnél visszakerül a raktárkészlet.

Rendeléskezeléssel kapcsolatos változások

A rendelés állapotváltozásról szóló e-mailekben megjelennek a megrendelt termékek.

Törölt státuszra állított rendelést nem lehet más státuszra állítani, de belőle másolással lehet újat kezdeni.

Szállítási módokkal kapcsolatos változások

Mostantól bruttó értékeket kell megadni az Ár intervallum fülön. Minden eddig rögzített szállítási módnál a nettó ár alapján átkonvertáltuk bruttó árra az intervallumot.

A módosításra azért volt szükség, hogy eltérő ÁFA százalékú kosártartalom esetén is egyértelműen meg lehessen határozni a szállítási módok ár intervallumát.

Egyéb változások

Két új haladó beállítási lehetőség: termékek rövid leírása elé és utáni html kód elhelyezés (Beállítások > Haladó beállítások, Webáruház fül).

A kedvezményeknél fix összeg esetén most már csak bruttó kedvezmény megadása szükséges.

Kontor Ádám

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

StartÜzlet Ügyfélszolgálat
2013.09.18. 14:10
Előfordulhat, hogy nem további képként hanem kapcsolódó galériába vannak az adott termékhez rögzítve a megjeleníteni kívánt képek.
Kérjük szíveskedjen elküldeni a termék url-t e-mail-ben és ellenőrizzük.
2013.09.18. 13:33
Nagyon örülünk a változásoknak!!!! Különösen a raktárkészlettel kapcsolatos változások jönnek jól! :)
"A képekre történő kattintás hatására megjelenő teljes nagyítás is megújult, mostantól figyelembe veszi a böngésző felbontását, így a nagyított kép nem lóg túl rajta, valamint ha vannak további képek, akkor azok kis bélyegképe megjelenik alul középen." nálunk ez valamiért nem valósult meg, nem látszanak a bélyegképek. Valamit elszúrtunk?
2013.09.17. 17:58
Nagyon jók! Köszönjük!
2013.09.17. 17:58
Hasznos fejlesztések, sokan fognak örülni ezeknek.

Hozzászólás

Kérdése van?

Ügyfélszolgálatunk válaszol.

06 30 535 2181

Üzenetküldés

Próbálja ki ingyen

Szolgáltatásunkat kötelezettségek nélkül kipróbálhatja:

Ingyenes kipróbálás

Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben